GENIET MEER VAN HET BUITENLEVEN MET EEN VERANDA!

Genieten van het weer onder een terrasoverkapping

Is een terrasoverkapping hetzelfde als een veranda?
Je zou denken van wel, want zowel een terrasoverkapping als een veranda zijn beide een overkapping van je terras. Toch is er een klein verschil. Een veranda wordt aan (minimaal een zijde van) de woning gemonteerd; aangebouwd dus. Deze overdekking hoeft niet perse aangebouwd te worden en kan dus ook vrij staan. Eigenlijk zou je dus kunnen stellen dat een veranda een aan een woning aangebouwde terrasoverkapping is. Een veranda is dus wel een terrasoverkapping, maar een terrasoverkapping is niet altijd een veranda. Volg je het nog?

WAT VROEGEN ONZE KLANTEN?

"Op het terras in de achterkant van onze tuin zou ik graag een kleine overkapping willen laten plaatsen. Over het hoe en wat zou ik me graag laten informeren door een specialist. De oppervlakte van het terras is ongeveer 9 vierkante meter..."

Milan Koeman
Dronten

"Graag zou ik willen weten wat het kost om een terrasoverkapping met een doek als dakbedekking aan te schaffen. Over de precieze afmetingen ben ik nog niet uit, maar misschien dat u me een indicatie kunt geven over de kosten per vierkante..."

Pim Bouhuizen
Zaltbommel

"Wij zouden graag ons terras laten overkappen door middel van een grote houten overkapping van ongeveer 3 meter hoog. De afmetingen van het terras zijn 8 bij 5 meter en het moet helemaal overkapt worden. Graag zou ik voor deze klus offertes willen..."

Jelle Kallen
Heemskerk

Dezelfde voordelen als met een veranda

Om volop van het buitenleven te genieten, ongeacht felle zon of een plotselinge regenbui, zit je met een terrasoverkapping altijd goed. Uiteraard gelden de voordelen die je met een veranda hebt ook voor een terrasoverkapping, zoals:

  • Van het vroege voorjaar tot laat in de herfst buiten kunnen zitten;
  • Altijd droog of in de schaduw zitten;
  • Bescherming van tuinmeubilair en – accessoires.

Daarnaast heeft deze overdekking een extra voordeel:
Omdat een terrasoverkapping niet per se aangebouwd hoeft te worden aan je woning, kun je deze op elke gewenste plek in je tuin laten plaatsen, bijvoorbeeld als je een terras middenin of achterin je tuin hebt staan.

Kunststof, glas of doek

Voor de dakbedekking van je terrasoverkapping kun je kiezen uit kunststof, glas of zelfs doek, van een ongelooflijk sterk materiaal dat waterdicht én vochtwerend is. Combinaties van materialen voor je overkapping zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld als je ook zijwanden laat plaatsen als bescherming tegen windvlagen of tocht.

Hout of aluminium

De constructie van een overkapping kan van verschillende materialen gemaakt worden. Onze vakmannen vervaardigen voornamelijk terrasoverkappingen van hout en van aluminium. Beide materialen hebben hun eigen voordelen en toepassingen.

Hout geeft een natuurlijke uitstraling, die goed past bij de tuin. Houten terrasoverkappingen zijn daarom ook erg geschikt voor landelijke of authentieke woningen.

Aluminium is een sterk materiaal, het is duurzaam en heeft nauwelijks onderhoud nodig. De strakke uitstraling van aluminium maakt het materiaal uitermate geschikt voor moderne woningen en nieuwbouwhuizen.
Hoewel hout meer onderhoud nodig heeft dan aluminium, heeft hout wel weer als voordeel dat het in elke gewenste kleur geschilderd kan worden.

Welke terrasoverkapping is geschikt?

Voor een gedegen advies over terrasoverkappingen kun je terecht bij specialisten uit ons netwerk. Zij kijken graag met je mee welke overkapping het best aansluit bij jouw woning, tuin, wensen en budget. Bovendien beschikken zij over talloze voorbeelden van eerder gebouwde overkappingen. Laat je dus inspireren en vind jouw ideale terrasoverkapping.

Neem contact op of vraag een offerte aan

Neem voor meer informatie contact op met een van de verandaspecialisten bij jou in de regio. Onze vakmannen leggen je graag uit welke (extra) opties mogelijk zijn. Ben je al overtuigd? Vraag dan
vrijblijvend een offerte aan.